Ovo su najljepša lisnata peciva koja ćete danas vidjeti, lako se naprave i jeftina su
ZA RAZNE zabave, druženja, ali i gledanje filma vikendom uvečer volimo si pripremiti fine i oku privlačne grickalice, a ideju za ove slatke svinjice našli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, kod članice Manje Novogradec. Sastojci koji vam trebaju su cjenovno pristupačni, a proces izrade je možda dugotrajan ako niste preveliki maher u kuhinji, ali zapravo je lak i zabavan.
Ono što vam je potrebno je svježe lisnato tijesto, salama i sir po izboru i malo crnog papra za ukras koji će tvoriti njušku lisnate svinje, a možete koristiti i bilo što drugo što imate pri ruci, a da služi svrsi (crni sezam, kim, čak i narezane alge).
Na izrezane krugove tijesta stavite salamu i sir, prekrijte drugim krugom i izrežite ostatke tijesta u komade koji će predstavljati uši i njušku svinje. Koristite jaje kako bi se tijesto zalijepilo, pa pecite kratko na 180 stupnjeva, desetak minuta.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati