Ovako ih pripremaju Francuzi: Podignite okus mahuna na novu razinu uz ovaj super trik
SEZONA mahuna traje još kratko, a njihova cijena na tržnicama varira - na Dolcu smo na nekim štandovima pronašli kilogram mahuna za 3 do 4 eura, a na drugima se njihova cijena penje do 5, a ponegdje i do 6 eura za kilogram.
>> Tržnice su pune mahuna, breskvi, tikvica i borovnica. Evo kako se kreću cijene
Mahune nisu jeftine, stoga ih valja maksimalno iskoristiti, ali i izvući okus iz njih. Naime, okus mahuna nekima jednostavno ne odgovara, no ako ih pripremite na pravi način, bit će ukusne baš svima. Za to će vam osim mahuna trebati još dva sastojka i par minuta.
Mahune na francuski način
Riječ je o triku iz francuske kuhinje uz koji će mahune postati omiljeno povrće i onima koji ih dosad baš i nisu voljeli. Prvo ih prokuhajte u posoljenoj vodi i dobro ocijedite, a kada su kuhane, pripremite žlicu-dvije maslaca i malo češnjaka.
U vrućoj tavici otopite maslac, a kada počne krčkati, dodajte mu sitno sjeckani češnjak. Kada češnjak omekša, u tavicu dodajte i mahune, smanjite vatru, promiješajte i kuhajte tako dvije do tri minute. Na taj ćete način okus mahuna podići na novu razinu te ih možete poslužiti kao prilog.
Maslacu i češnjaku možete dodati i krušne mrvice i prepržiti do zlatne boje pa ćete tako dobiti abšmalcane mahune, a cijeli recept pronađite OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati