Martha Stewart ima jedan tajni sastojak za najmekše palačinke ikad, evo koji

MARTHA Stewart je američka televizijska ikona, a njezini recepti inspiriraju milijune diljem svijeta i svi ih rado rekreiraju. Osim toga, često dijeli razne kulinarske savjete, a sada smo pronašli jedan uz koji će vam palačinke, ako ih radite po njezinom receptu, ispasti najmekše.
U recept idu manje-više svi sastojci koje i inače stavljamo u palačinke, no Martha Stewart ima i jedan tajni sastojak koji uvijek dodaje u svoje palačinke kako bi ispale mekše, prozračnije i jednostavno ukusnije, a to je - mineralna voda.
Obavezan dodatak mineralne vode
Njezin recept za savršeno tijesto za palačinke uključuje glatko brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol od suhih sastojaka, a te suhe sastojke zatim pomiješa s jajima, mlaćenicom, ekstraktom vanilije, otopljenim maslacem i gaziranom mineralnom vodom.
Korištenje mineralne vode u receptu za palačinke jednostavan je način da zrak ostane zarobljen u tijestu, a rezultat su puno mekše, pahuljastije i prozračnije palačinke.
No, mineralna voda nije jedini Marthin trik za pahuljaste palačinke. Na svom webu, Martha preporučuje da tijesto ne miješate previše te da nikada ne koristite lopaticu da pritisnete palačinke dok ih okrećete.
I naravno, ono što svaku palačinku izdvaja od drugih su preljevi s kojima ih poslužite. U svojoj objavi na Instagramu, Martha je palačinke poslužila s jagodama, borovnicama, maslacem i javorovim sirupom, no vi ih možete poslužiti uz preljeve i dodatke koje želite.
A ako želite da vam palačinke ispadnu meke i pahuljaste baš kao i njezine, ovdje pronađite cijeli recept s točnim mjerama.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati