Pet zdravstvenih dobrobiti koje se povezuju s redovitom konzumacijom tikvica
TIKVICE su hranjivo i popularno povrće koje se može kombinirati i jesti na različite načine. Vrlo su zdrave i preporučuje se njihova česta konzumacija, a sadrže esencijalne nutrijente poput vitamina C, K i B6, kao i minerala poput kalija, mangana i folata. Redovita konzumacija ovog povrća može imati odličan učinak na zdravlje. Pogledajte koje se zdravstvene dobrobiti povezuju s tikvicama.
Tikvice su niskokalorične
Tikvice su izvrstan izbor za sve one koji žele održati težinu ili smršavjeti jer ne sadrže puno kalorija. Ovo povrće smatra se niskokaloričnim zahvaljujući visokom sadržaju vode, a pomaže da ostanete hidrirani i osjećate se siti satima nakon obroka.
Sadrže visok udio vlakana
Ovo omiljeno povrće sadrži visok udio dijetalnih vlakana koja potiču redovito pražnjenje crijeva i pomažu u sprječavanju zatvora. Vlakna u tikvicama također pomažu u regulaciji razine šećera u krvi i mogu doprinijeti smanjenju rizika od razvoja srčanih bolesti.
Podržavaju zdravlje srca
U tikvicama se nalaze kalij i magnezij koji su korisni za zdravlje srca, prenosi Health Shots. Kalij pomaže u regulaciji krvnog tlaka, dok magnezij podržava normalan srčani ritam i rad mišića.
Podržavaju zdravlje očiju
Tikvice su bogate vitaminom A i luteinom koji su vrlo važni za očuvanje zdravlja očiju. Ovi spojevi u tikvicama mogu smanjiti rizik od stanja očiju povezanih sa starenjem, kao što su očna mrena i makularna degeneracija.
Poznate po antioksidativnim svojstvima
Tikvice sadrže antioksidanse, uključujući vitamin C i beta-karoten, koji pomažu u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Redovitom konzumacijom ovog povrća može se utjecati na smanjenje razvoja određenih bolesti, prenosi Health Shots.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati