Savršeno zlatni i hrskavi: Domaći slanci od sastojaka koje sigurno imate kod kuće
SLANCI iz pekarnice jedno su od onih jela koja često uzimamo na putu do posla, grickamo ih u autu kada nekamo idemo, a nerijetko ih jedemo i kod kuće. No, kada vam pekarnica nije usput i zaželite se pravih, domaćih slanaca, napravite ih po ovom receptu naše čitateljice.
U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo odličan recept čitateljice Tomislave Meštrović, čiji slanci izgledaju savršeno zlatno i hrskavo izvana, a ne sumnjamo ni da su iznutra sočni, baš onako kako trebaju biti.
Potrebni sastojci
Ove slance možete napraviti na brzinu, kada vam se najave gosti ili kada se vi zaželite ove fine kombinacije hrskavog tijesta i slanog preljeva, a za pripremu ovih slanaca trebat će vam svega par sastojaka, koje sigurno imate kod kuće. Trebat će vam:
- glatko brašno
- suhi kvasac
- šećer
- mlijeko
- čvrsti jogurt
- ulje
- sol
- prašak za pecivo.
Kako ih napraviti
U lončiću prvo zagrijte mlijeko, dodajte šećer i kvasac i pustite da kratko odstoji. Druge sastojke promiješajte žlicom, dodajte im aktivirani kvasac i umijesite tijesto. Nauljenim rukama oblikujte kuglu i pustite da se diže 30 minuta (po potrebi dodajte malo brašna).
Nakon 30 minuta oblikujte 12 manjih kugla i ostavite 10 minuta. Kugle razvaljajte i formirajte u slanac pa ostavite da odmore još 10 minuta. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 10 minuta. Slance izvadite van i išarajte smjesom od brašna, soli i vode pa ih ponovo pecite 10 minuta, ovaj put na 220 stupnjeva. Kada su ispečeni i pozlaćeni, premažite ih uljem da se sjaje.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati