Ana Roš prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice
ANA ROŠ postala je prva slovenska chefica s tri Michelinove zvjezdice. Njena Hiša Franko u Kobaridu upravo je dobila treću zvjezdicu.
"Kuhinja Ane Roš Stojan savršen je odraz njezine snažne, odlučne, otvorene i prijateljske osobnosti. Njezin jedini dugi degustacijski jelovnik prikazuje jela koja su puna intenzivnih i odlučnih okusa bez polovičnih mjera. Svaki je slijed pravo otkriće, a iako je svako jelo bilo nezaboravno, posebno je ostao u sjećanju kukuruzni beignet s fermentiranom ricottom, dimljenom ikrom pastrve i divljim vlascem (specijalitet kuće koji je uvijek na jelovniku), kao i 2 dana sušena pastrva kuhano s hibachijem, ribljim umakom od smeđeg maslaca i hrenom. Kao savršenu nadopunu vašem gastronomskom doživljaju, odaberite jedno od vina iz bogate vinske karte ili odaberite jednu od tri opcije sljubljivanja, od kojih je jedna bezalkoholna i sadrži domaće piće. Odlučite li se ovdje prenoćiti, jednako se preporučuje obilan i vrlo šaren doručak", piše u Michelinovom vodiču.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati