Bili smo u pizzeriji za koju kažete da je najbolja u Zagrebu. Svidjela nam se, ali...
U NEDAVNOJ anketi, u kojoj smo vas pitali koja vam je najbolja pizzeria u Zagrebu, između deset ponuđenih, među kojima su bile Basta, Mrs. Fogg, Franko's, Karijola, Toccare, Duksa, Public, Park i Canzona, najviše je glasova dobila pizzeria Zero Zero. Smještena je u centru Zagreba, nedaleko od Europskog trga, točnije u staroj Vlaškoj koja je prije mjesec i pol postala pješačka zona. Tamo je već godinama, a prvi put smo u pizzeriji Zero Zero jeli još davne 2014. i ostala nam je u dobrom sjećanju.
Specifičnost pizzerije Zero Zero, kako piše na njihovoj stranici, u tome je što se svi sastojci uvoze iz Italije, a pizze su rađene od posebnog brašna namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00 (nula-nula), po kojem je lokal i dobio ime Zero Zero.
Cijene su u ovoj pizzeriji srednjeg ranga tako da pizze koštaju od 49 kn za marinaru do 159 kn za pizzu Zero Zero, koja je za dvije osobe. Lijepo je što na jelovniku nemaju bezbroj nekakvih pomodnih jela koja pokušavaju prodati pod talijanska tako da je tu oko 25 vrsta pizze i par deserata. Naručili smo dvije pizze - margheritu (55 kn) i mesnu (73 kn).
Prva na redu bila je margherita
Margherita, kako smo već dosta puta pisali, inače nam je najdraža jer ako je pizza dobra, nema smisla "filati" je raznim dodacima. U sastojcima su ovdje navedeni pelati, mozzarella i bosiljak.
Ana:
Kad sam bila ovdje još prije 8 godina, tijesto mi je bilo stvarno dobro, pogotovo u odnosu na ono kakvo se tada moglo naći po drugim pizzerijama u gradu. Sada mi više ne paše toliko. Na primjer, bolje mi je i u Franko'su, i u Mrs. Foggu, i u Basti jer je prozračnije, mekše, elastičnije. Baš volim margheritu, dobru margheritu, a ova mi je prosječna. Osim tijesta, nisam baš oduševljena ni sirom, bilo ga je malo previše.
Ivana:
Mene je margherita u Zero Zeru oduševila. Tijesto je poprilično "old school", što mi je u poplavi "modernih" pizzerija u Zagrebu već počelo nedostajati. Bilo je hrskavo, tanko i ravnomjerno pečeno, a nadjev je bio malo jače zapečen, što također jako volim kod ovog tipa pizze.
Slažem se s Anom da je sira zaista bilo puno na margheriti, no meni je to bila prednost, a pogotovo ako uzmem u obzir da unatoč količini sira pizza svejedno nije preteška.
Mesna nije loša, ali...
Pizza carne, odnosno na hrvatskom - mesna, ima dosta sastojaka. Pelati, mozzarella, šunka cotto, suha šunka, panceta, prosciutto nazionale, napolitano salsiccia picante, ricotta, rikola i cherry rajčice. Iako zvuči rubno, nije loša. Ali ima grešaka.
Ana:
Problem je što je ovdje sve meso (osim pikantne salsiccije, odnosno ljutkaste kobasice koja je bila na dnu, pa samim time zaklonjena od topline), lagano pregoreno. Teško je to izbjeći kada se suho meso dodatno peče, a na kraju se dobiju šnite koje je teško prožvakati jer su "odrvenile".
Bilo bi mi puno draže da je to suho meso narezano duplo tanje i stavljeno na pizzu kad je već bila pečena. Ricotta i cherry rajčice su definitivno potrebni da "razblaže" pizzu, a rikolu uvijek volim vidjeti. Ova pizza je stvarno ukusna, samo joj fali da je "carne" malo pažljivije tretirano.
Ivana:
Pizza carne mi je bila nešto lošija od margherite. Meso je bilo poprilično suho, što je bilo i za očekivati pošto je očito pečeno na pizzi. Komadi mesa su bili rezani na prevelike komade, zbog čega ju je jako "neuredno" jesti, a okus mesa se izgubi u pokušaju da ga prožvačete.
Tijesto, kao i na margheriti, bilo je odlično, ali vjerojatno se ne bih odlučila ponovno naručiti ovu pizzu. Možda u neka hladnija vremena doduše, za ljeto je zaista preteška.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati