Turska tjestenina viralni je hit i svi je žele probati, imamo recept
AKO STE aktivni na društvenim mrežama, onda ste sigurno primijetili da u posljednje vrijeme svi na TikToku i Instagramu pripremaju takozvanu tursku tjesteninu, jelo s mljevenom janjetinom, umakom od grčkog jogurta i drugim umakom od maslaca i mljevene crvene paprike.
"Turkish pasta" novo je viralno jelo, a sve je krenulo još u studenom prošle godine, kada je tiktokerica Anna Paull objavila video u kojemu njezina mama priprema tursku tjesteninu, koja je gotova za deset minuta. Video je do danas prikupio više od dva milijuna lajkova.
U originalnom receptu koristi se mljevena janjetina, no neki koriste mljevenu junetinu ili čak vegansku zamjenu za meso, ako pripremaju po veganskom receptu. Također, u originalnom receptu na tavicu prvo ide meso bez ulja, a tek onda začini i luk, no mi preporučujemo da prvo prodinstate luk na malo ulja kako bi pustio svoj okus i kako bi meso bilo ukusnije.
Potrebni sastojci
Za viralnu tursku tjesteninu, jelo od tjestenine, mljevene janjetine i nekoliko umaka, trebat će vam sljedeći sastojci:
- maslinovo ulje
- luk
- začini (curry u prahu, mljevena crvena paprika, kumin, sol, papar)
- češnjak
- mljevena janjetina
- koncentrat od rajčice
- grčki jogurt
- limun
- maslac
- tjestenina
- rajčica
- peršin.
Kako se priprema
Stavite kuhati vodu za tjesteninu, a kada zakipi, dodajte tjesteninu i pustite da se kuha dok pripremate umak. U drugoj tavi prvo zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk nasjeckan na kockice i sve začine (curry u prahu, crvenu papriku, kumin, sol i papar).
Kada ste prodinstali luk, dodajte češnjak nasjeckan na sitno i mljeveno meso. Pecite nekoliko minuta, a kada je meso pečeno, umiješajte koncentrat od rajčice.
U maloj zdjelici pomiješajte grčki jogurt, protisnuti češnjak, sok od limuna i sol. Dobro promiješajte i ostavite sa strane. U drugom lončiću otopite maslac, dodajte mu crvenu papriku i sol i dobro promiješajte.
Kuhanu tjesteninu servirajte na tanjur i dodajte umak od jogurta i pečeno meso, a zatim ga obilno zalijte umakom od paprike i maslaca. Rajčicu i svježi peršin nasjeckajte i time posipajte jelo, dodajte još malo umaka od paprike i maslaca te poslužite.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati