I kora od nara se može iskoristiti, našli smo kako
TIKTOK uvijek spasi stvar, a sad smo ondje našli kako iskoristiti koru od nara koja se ne jede, a najčešće završava u smeću. Ispada kako je upravo kora bogatija antioksidansima dvostruko više no što je to slučaj s mekanim crvenim košticama koje se uvijek rado jedu.
Dvije korisnice čiji su nas videi potaknuli da ih podijelimo s vama koru nara iskoristile su za čaj, ono što nam i treba u ovo vrijeme godine, no način na koji to pripremaju je dosta različit. Prva je kora sušena, to jest dehidrirana pa samljevena, a druga samo oprana pa kuhana.
1. Sušena i mljevena za čaj
Ako odlučite dehidrirati ili ispeći koru u pećnici da se skroz isuši, dobit ćete intenzivniji okus čaja. Kad se pečena, to jest dehidrirana kora isuši, ohladite je pa ubacite u blender kako biste mogli dobiti finiji prah.
Čaj skuhate tako da u čajnik ubacite, baš kako to i djevojka na snimci radi, filter za kavu, pa prelijete vrućom vodom. Ako nemate potrebnu aparaturu, možete samo pričekati da se talog slegne nakon što prah pomiješate s vodom pa pažljivo preliti čaj u drugu posudu.
2. Svježa za čaj
Dobro operite koru, pa je kuhajte u vodi i dodajte neki biljni čaj ako želite. Ako ne, držite se samo kore. Kad zavrije, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 20-ak minuta. Ocijedite i pijte toplo ili hladno, možete dodati i malo meda.
Naravno, uvijek na umu imajte to da pripazite na podrijetlo nara koji kupujete kako na kori ne bi bilo kemikalija ili bilo kakvih drugih neželjenih tvari. Obratite pažnju na isto kad kupujete agrume čiju ćete koricu ribati u kolače ili pak kandirati.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati