Imamo recept za najbolje princes krafne: "Nije komplicirano, samo pratite upute"
DOSTA je suhih kolača, a red je došao na kremastije. Jedni od dražih su nam svakako princes krafne, a imamo i vrlo jednostavan recept naše čitateljice.
"Profiterole, princeze, puno naziva, ali okus jedinstven. Mnogi se boje njihove pripreme, ali nije komplicirano, samo treba dobro pratiti upute i neće biti problema. Najdraže su mi dobro ohlađene. A vi, volite li ih?" kaže autorica recepta Antonia Jagodić, food blogerica s kojom smo već ranije razgovarali (više o tome ovdje).
Tijesto
- 5 jaja
- 250 ml vode
- 130 ml ulja
- 150 g glatkog brašna
- 3 žlice šećera
- 1 prstohvat soli
Krema
- 1 l mlijeka
- 250 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 1 jaje
- 5 žumanjaka
- 150 g gustina
- 130 g maslaca
Dodatno: 250 ml slatkog vrhnja
Priprema
Prvo je na redu tijesto. Stavite kuhati vodu, ulje i šećer. Kad provrije, dodajte brašno i zakuhajte tijesto. Maknite s vatre i ohladite pa postepeno dodajte jaja konstantno miksajući. Smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje (ostavite veći razmak između svake jer se rašire prilikom pečenja). Pecite na 190 stupnjeva 25 minuta. Ni slučajno ne otvarajte pećnicu za vrijeme pečenja.
Sad je na redu krema. U malo mlijeka pomiješajte šećere, jaje i žumanjke i gustin. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha, dodajte smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Kremu ohladite i dodajte maslac.
Možete ih slagati. Svaku princezu režite na pola, punite prvo kremom, pa šlagom (tučenim slatkim vrhnjem) i poklopite kapicom. Posipajte šećerom u prahu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati