Internet je prepun ovih kolačića, a sve je krenulo s profila domaće influencerice
OVIH su blagdana hit mekani keksi od limuna nalik raspucancima, osim što u sredini još imaju i kremu od limuna. Čini se kao da ih je pekao cijeli internet za Božić, kao i naši čitatelji.
"Puno finih kolačića kao i uvijek, ali ove godine meni najdraži su raspucanci od limuna. Fini, kiselkasti...", napisala je naša čitateljica Zlatka Balog u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
A odakle je krenula sva ta ludnica za limun-raspucancima punjenima kremom? S profila domaće influencerice Maje Jalšovec koja je recept objavila još krajem studenog ove godine na svom TikTok profilu gdje je prati gotovo 120 tisuća ljudi. Recept vam prenosimo u nastavku, i ne sumnjamo kako ćete, ako već ne sutra, ove raspucance rado pripremiti za Novu godinu.
Recept za Majine limun-raspucance s kremom od limuna
Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
50 g maslaca
prstohvat soli
naribana korica 1 limuna
40 ml ulja
žličica ekstrakta vanilije
350 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice soka od limuna
100 g šećera u prahu (za uvaljati)
50 g šećera kristal (za uvaljati)
Limunovu koricu skupa sa šećerom protrljajte pod prstima te dodajte dva jaja i ekstrakt vanilije (zašto se to radi, saznajte ovdje). Pjenjačom lupajte dok se šećer ne otopi i onda lagano dodajte otopljeni maslac i ulje. Stavite prstohvat soli, prašak za pecivo i brašno i dobivenu smjesu hladite minimalno 2 sata u hladnjaku.
Formirajte kuglice veličine oraha i uvaljajte prvo u običan šećer, zatim u šećer u prahu i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Dok su još topli, napravite udubljenje na sredini keksića i napunite ohlađenom kremom od limuna.
Za nju vam je potrebno:
2 žumanjka
65 g šećera
40 ml soka od limuna
45 g maslaca
Na pari žustro pjenjačom miješajte sve sastojke osim maslaca i ne prestajete dok se lagano ne ugusti, i to bez grudica. Maknite s vatre i umiješajte maslac pa ostavite sa strane dok oblikujete i pečete kekse.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati