Jamie Oliver ima odličan, a jednostavan način za pripremu svinjskih kotleta
JAMIE OLIVER ima super način za pripremu sočnih svinjskih odrezaka. Kupio je one s kostima i kožom, no vi možete koristiti i one, kako ih trgovci popularno nazivaju - jednominutne. U nastavku saznajte kako to radi Jamie.
Stavite svinjske odreske, kožom prema dolje, na dasku za rezanje. Oštrim nožem pažljivo prođite po rubu kotleta, skinite kožu i ostavite tanki sloj svinjske masti na kotletu. Ostavite sa strane, trebat će vam za hrskavi element.
Ružmarin i kadulja za aromu
Za pripremu marinade naberite i sitno nasjeckajte listove ružmarina i listove kadulje, a zatim dlanom lagano zgnječite neoguljene režnjeve češnjaka. Stavite u zdjelu i pomiješajte s 1 žlicom crvenog vinskog octa i 3 žlice maslinovog ulja.
Utrljajte marinadu u svinjske kotlete, zatim poklopite i ostavite da se mariniraju u hladnjaku najmanje 30 minuta, a najbolje preko noći. Kada ste spremni za pečenje svinjskih kotleta, narežite svinjsku kožu na komade debljine 1 cm i stavite u veliku tavu na srednje jaku vatru.
Pržite to, povremeno miješajući, 10-ak minuta dok ne postane zlatna i hrskava. Izvaditi iz posude i ocijediti na kuhinjskom papiru. Oštrim nožem lagano zarežite svinjsku mast na kotletima.
Ispecite do kraja
Ponovno stavite tavu na srednje jaku vatru, zatim hvataljkama držite kotlete masnom stranom prema dolje u tavi i pržite ih od 3 do 4 minute, dok se masnoća ne počne otapati. Položite kotlete ravno u tavu, ubacite i češnjak i pecite ih 7 minuta, okrećući svaku minutu i podlijevajući sokom iz tave, dok ne porumene i ispeku se.
Izvadite svinjetinu na dasku da odmori pa jedite uz koji god prilog vam je najdraži.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati