Jeste li čuli za tajlandski omlet? Jednostavan je, a toliko drugačiji od našeg

TAJLANDSKI omlet kai jeow mnogima je poznato kao street food jelo. Turisti ga rado kupuju i jedu na ulici, a zapravo se radi o "običnom" omletu kojemu se dodaje tek nekoliko sastojaka koji ga čine potpuno drugačijim od onih na koje smo navikli. Osim toga, najbitnija razlika zapravo je u načinu pečenja - Tajlanđani ovaj omlet peku u dubokom ulju na jakoj vatri, što mu daje prepoznatljivu hrskavu teksturu s pjenastim i mekanim dijelovima unutra.
Lako ga možete napraviti i kod kuće, a jedan od ključnih sastojaka koji im i daje specifičan okus je riblji umak. Dodaje se još i mladi luk, a može se koristiti i kuhana riža ili sriracha umak.
Potrebni sastojci
- mladi luk
- jaje
- riblji umak
Kako se priprema
Zagrijte ulje, pa razbijte jaje u zdjelu i pomiješajte ga sa sitno sjeckanim mladim lukom i ribljim umakom. Ulijte u tavu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, pa okrenite lopaticom i pržite drugu stranu. Ugasite vatru i poslužite - možete skuhati rižu, pa ga servirati na podlozi od riže sa sriracha umakom ili kečapom.
Detaljan recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati