Kako napraviti kajganu bez jaja?
NEDAVNO smo u jednom novijem plant-based mjestu u Zagrebu (više o tome ovdje) jeli kajganu bez jaja, odnosno kajganu od tofua, i toliko nam se svidjela da smo potražili recept i našli način na koji se priprema kako bismo si nekad napravili ovo fino jelo bez namirnica životinjskog porijekla i kod kuće.
Kako pripremiti kajganu od tofua
Najbolje je da koristite obični čvrsti tofu. Za jednu bazičnu verziju ove kajgane trebat će vam 1 žlica maslinovog ulja, 300 g čvrstog tofua, 2 žlice prehrambenog kvasca, pola žličice soli ili više po ukusu, 1/4 žličice kurkume i 1/4 žličice češnjaka u prahu te 2 žlice nezaslađenog biljnog mlijeka.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Zgnječite komad tofua u tavi gnječilicom za krumpir ili vilicom. Možete ga i rukama izmrviti u tavu. Pirjajte, često miješajući, 3-4 minute dok voda iz tofua većinom ne nestane.
Sada dodajte prehrambeni kvasac, sol, kurkumu i češnjak u prahu. Pecite i neprestano miješajte oko 5 minuta. Ulijte biljno mlijeko u tavu i promiješajte. Poslužite odmah uz narezani avokado, tost ili bilo što drugo što jedete za doručak.
Dodajte joj što želite
Naravno, uvijek ovu ne tako običnu kajganu možete obogatiti povrćem i začinima po želji, a TikTok je tu nepresušan izvor inspiracije. U nastavku je tek jedna od ideja što možete dodati.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati