Kako pripremiti odličan domaći liker od kore mandarina
LIKERI od agruma su svestrani i vrlo se često koriste u koktelima. Iako ih uvijek možete kupiti u trgovini alkoholnih pića, priprema likera od nule je jednostavna i nudi nekoliko načina da ih prilagodite svom specifičnom ukusu i potrebama. Danas ćemo se posvetiti pripremi likera od kore mandarina, ali na isti način možete pripremiti i liker od narančine kore. Recept zahtijeva samo nekoliko sastojaka, a iako priprema nije najbrža, uglavnom se radi o prilično jednostavnom projektu.
Priprema
Trebat će vam neprskane i zrele mandarine iz ekološkog uzgoja, votka, šećer i malo strpljenja. Mandarine dobro operite, osušite, ogulite i koru narežite na trakice. Koru mandarine stavite u teglicu i prelijte votkom. Čuvajte na hladom mjestu i svaki dan lagano promućkajte teglicu.
Nakon tjedan dana izvadite koru iz tekućine i provjerite je li lomljiva. Ako je korica hrskava, spremna je za pripremu likera. U loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte šećer i vodu. Uz povremeno miješanje pričekajte da se šećer otopi pa maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Zatim procijedite alkohol iz teglice i u nj dodajte šećerni sirup i promiješajte.
Dobivenu tekućinu prelijte u čistu i steriliziranu bocu. Liker čuvajte u hladnjaku, a možete ga poslužiti kao aperitiv, koristiti u koktelima ili pripremi slastica. Iako je liker odmah pitak, okus će mu se dodatno poboljšati kada odstoji još tjedan ili dva. Detaljan recept možete pronaći OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati