Koliko minuta kuhate jaja? Evo koliko se zapravo trebaju kuhati, od mekih do tvrdih
ZA SVE ljubitelje jednog od najzdravijih izbora za doručak - jaja, pripremili smo "šalabahter" o tome koliko se ona zapravo trebaju kuhati.
Da bi se postigla savršeno kuhana jaja, vrijeme kuhanja ovisi o tome kakvu konzistenciju želite - od meko kuhanih do tvrdo kuhanih jaja. U nastavku pogledajte smjernice prema kojima se možete ravnati, uz napomenu da se mjerenje vremena počinje nakon što voda zakipi.
Pravila o minutama kuhanja
1. 4 - 5 minuta
Meko kuhano jaje, s tekućim žumanjkom i pomalo mekanim bjelanjkom. Idealno za serviranje u ljusci.
2. 6 - 7 minuta
Srednje kuhano jaje, s čvrstim bjelanjkom, dok je žumanjak kremast, ali ne potpuno tekuć. Ova verzija je savršena za salate ili kao dodatak ramen juhama.
3. 9 - 12 minuta
Potpuno kuhano, tvrdokuhano jaje, s čvrstim bjelanjkom i potpuno skrućenim žumanjkom. Ovo je idealno za klasična jela poput salate od jaja ili, jednostavno, za ljubitelje urednih, tvrdo kuhanih jaja koja se lako režu i serviraju.
Dodatni savjeti
Nakon kuhanja, jaja stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta kako biste zaustavili proces kuhanja i olakšali guljenje ljuske.
Standardno vrijeme kuhanja odnosi se na jaja srednje veličine. Ako koristite veća ili manja jaja, možda ćete morati malo prilagoditi vrijeme kuhanja.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati