Kulen Domagoja Vide sad se može naručiti na kućnu adresu, cijena mu je 56 eura
DOMAGOJ VIDA u rodnom Donjem Miholjcu ima s prijateljima farmu crnih slavonskih svinja, a sad ima i web-shop Sin ravnice, pa njegove kulene, slaninu i šunku sad možete naručiti i na kućnu adresu. U nastavku možete pogledati koje sve proizvode nudi, opis pripreme te cijenu.
Slanina za 12.50 eura/500 g
Nakon što ih odvoje od tijela crne slavonske svinje, ploške slanine stavljaju u suhu salamuru. Dva tjedna slanina leži u soli, gdje ispušta krv i vodu. Tada dolazi vrijeme za novu, čistu salamuru u kojoj slanina odležava još dva tjedna, a zatim jednodnevno namakanje u hladnoj vodi kako bi se isprala sol. Namočenu slaninu objese u pušnicu i puste da se cijedi 24 sata.
Šunka za 50 eura/kg
But crne slavonske svinje aromu dobiva na laganom dimu drva divlje trešnje, divlje kruške, trešnje i višnje, a zatim boravi na svježem zraku.
Kulen za 56.25 eura
Proizvodnja traje i do sedam mjeseci. Miješa se meso od svinjskog buta, svinjskog kotleta i dijela lopatice, s tvrdom leđnom masnoćom. Mesnoj smjesi ne dodaju puno masnoće jer je meso crne slavonske svinje prirodno prožeto intramuskularnom masnoćom.
Salama za 24 eura/800 g
Nigrum salama radi se od biranih i obrađenih komada mesa. Određenim dijelovima lopatice, kotleta te mesnih obrezina buta dodaju čvrsto masno tkivo. Tako pripremljene pozicije miješaju sa začinima. Od začina dodaju sol, šareni papar u zrnu, bijeli luk, kumin te muškatni oraščić.
Vlaga je na 70-95%, pojavljuje se površinska plijesan. Proizvod dozrijeva i suši se u prosjeku 120 dana te je nakon toga spreman za konzumaciju. Napominju kako je salama približne težine 800 g, no moguća su odstupanja do 3%.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati