Naučite kako pripremiti začinjeni maslac kod kuće
MASLAC je osnovna kuhinjska namirnica koja se već tisućama godina na razne načine koristi u brojnim jelima. Začinjeni maslac je aromatičan dodatak jelima koji se priprema miješanjem raznih sastojaka u omekšali maslac.
Bilo da želite unijeti malo sofisticiranosti u svoje kuhanje ili jednostavno želite poboljšati obroke novim aromatičnim sastojkom, izrada začinjenog maslaca je jednostavna i omogućuje vam maksimalno prilagođavanje okusa vlastitim željama. U ovom ćemo vam tekstu pojasniti kako da napravite složeni maslac i dati vam nekoliko ideja za njegovu upotrebu u različitim jelima.
Što će vam trebati
Da biste napravili složeni maslac, trebat će vam nekoliko jednostavnih sastojaka. Prvo će vam trebati malo omekšalog maslaca. Zatim odaberite željene začine. To može biti bilo što, od svježeg ili sušenog začinskog bilja, preko protisnutog češnjaka, do sira ili ribane korice citrusa. Mogućnosti su beskrajne, stoga slobodno budite kreativni i eksperimentirajte različitim sastojcima i okusima.
Priprema
Stavite komadić maslaca na radnu površinu i ostavite ga oko sat vremena kako bi omekšao. Kada je maslac mekan, stavite ga u malu zdjelu zajedno sa željenim sastojcima. Nježno pomiješajte sastojke pomoću kuhinjske lopatice dok se omekšali maslac i začini u potpunosti ne sjedine.
Maslac bi trebao biti ravnomjerno prošaran začinskim biljem i drugim sastojcima. Zatim od maslaca oblikujte valjak, premjestite ga na komad papira za pečenje ili plastičnu foliju, zamotajte i pohranite u hladnjaku. Ohladite preko noći ili dok maslac ne postane čvrst i može se rezati.
Upotreba
Složeni maslac možete koristiti u različitim jelima. Začinjeni maslac može biti toliko ukusan da ga možete poslužiti kao predjelo. Poslužite kriške narezanog maslaca uz dobar domaći kruh ili krostine i vaši ga se gosti neće moći zasititi. Može dati ukusan i kremast završetak jelima s tjesteninom.
Umiješajte ga u umak za tjesteninu ili rasporedite po vrhu gotovog jela. Može biti odličan dodatak pečenom mesu. Neposredno prije posluživanja rastopite malu žlicu maslaca na vrhu mesa, a isto možete napraviti i s povrćem poput brokule, cvjetače ili prokulica.
Mogućnosti je zaista mnogo. Pa zašto ne biste pripremili svoju verziju začinjenog maslaca i vidjeli koje kombinacije okusa možete smisliti? Uživajte!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati