Ne znate što kuhati danas? Imamo 13 recepata za slasnu zapečenu tjesteninu
ZAPEČENA tjestenina je jedno od boljih jela - može se jesti topla, ali i hladna, napraviti u sto kombinacija, a nije nepotrebno napomenuti i kako se može napraviti s ograničenim budžetom.
Zapečene mašnice sa špinatom
U ovom receptu osnovni sastojci su tjestenina i špinat. Možete se igrati, dodati omiljeni sir ili još nekog povrća, a slobodno je poslužite kao prilog grilanom mesu ili cijeli obrok. Recept je OVDJE.
Zapečena tjestenina s lukom i sirom
Ovaj je recept inspiriran francuskom juhom od luka. Složenac s tjesteninom, kremastim umakom od luka i topljenim sirom mogao bi vam postati jedno od omiljenih jela. OVDJE je recept.
Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom
Ljeto je vrijeme kada želimo maksimalno iskoristiti tikvice. Ovo je jednostavno jelo s tjesteninom u kombinaciji sa šunkom, sirom, kukuruzom i omiljenim tikvicama koje uvijek uspije. Pola sata je potrebno da se sve fino zapeče, a recept možete pročitati OVDJE.
Mac and cheese
Ako volite hrskavu koricu, posipajte jelo parmezanom ili krušnim mrvicama. Tjestenina koju bi bilo najbolje koristiti su fusilli ili pipe rigate kako bi se umak od sira bolje "uvukao". OVDJE je recept.
Zapečena tjestenina
Ovo je recept za zapečenu tjestenina Stele Erdeg, naše vjerne čitateljice koja često dijeli svoje recepte u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? Za njega ćete trebati odvojiti okvirno sat vremena. Recept je OVDJE.
Zapečeni makaroni
Ovo je unikatna slana "torta" od makarona i jogurta. Znat ćete da je jelo gotovo po zlatnoj, hrskavoj korici. Izvrsno je kada se dobro ohladi, a onda biste trebali uočiti i rupice od makarona u presjeku. Recept možete pronaći OVDJE.
Zapečena pasta
Osim naribanog sira, jedan od sastojaka je i meso (odojka ili purice, ma bilo čega) - tako da ga možete pripremiti ako imate ostatke od prošlog ručka. OVDJE je recept za zapečenu tjesteninu koju možete prilagoditi prema onom što volite, ali i što trenutno imate u hladnjaku.
Pastitsio
Vodimo vas u Grčku. Pastitsio je tradicionalno grčko jelo, a radi se o slojevima tjestenine s bogatim mesnim umakom. Sve se prelijeva umakom od sira i zapeče u pećnici. Mljac! Recept je OVDJE.
Zapečena tjestenina s tunjevinom i bundevom
Kremasto, puno sira, tunjevine i slatke bundeve, ukusno je jelo za one dane kad više stvarno nemate ideje što skuhati. Detaljan recept možete pronaći OVDJE.
Zapečeni špageti
Zapečeni špageti sa sočnim bolognese umakom i tri vrste sira, sa zapečenom zlatnom koricom odličnog su okusa. Nemojte da vas uplaši ovaj recept zbog velikog broja sastojaka, to samo znači da će jelo imati bogat okus i moći ćete ga ponosno poslužiti svakom gostu. OVDJE je recept.
Zapečena pasta s tunom
Ovaj ručak nas malo vraća u studentske dane. I to nije ništa loše jer su studentski recepti brzi, jednostavni i ne preskupi. Recept je OVDJE.
Punjene školjkice
Školjkice punjene s tri vrste sira na podlozi od bešamel umaka super su brza ideja za kremasti ručak blagog okusa. Za mesnu verziju punite ih bolonjez nadjevom. Dobra je stvar što će vam pećnica raditi samo 20 minuta, tako da možemo reći da ovaj recept prolazi kod ljetnih, vrućih dana. Recept za školjkice je OVDJE.
Zapečena tjestenina s brokulom
Brokula je jedna zdrava namirnica, a možda je baš rijetko jedete. Iako je nutritivno najbogatija samo oparena, ako ste se zaželjeli nečeg slasnog, onda će vam ovaj recept sjesti kao naručen, OVDJE je.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati