Njoki u obliku bundeve hit su na društvenim mrežama, znamo kako ih napraviti
SEZONA bundeva u punom je jeku i sigurni smo da znate hrpu recepata s bundevama, od juha do raznih umaka i kolača, no jeste li već probali napraviti njoke od bundeve - u obliku bundeve? Ovaj hit s društvenih mreža izgledat će nevjerojatno estetično na vašem tanjuru, a njoke u obliku bundeve puno je jednostavnije napraviti nego što se čini.
Prvo napravite tijesto za njoke
Za početak valja napraviti domaće njoke, koji se rade od pirea od bundeve, brašna i jajeta. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje, a od sastojaka će vam biti potrebno:
- bundeva (hokaido ili muškatna tikva)
- sol
- maslinovo ulje
- oštro brašno
- jaje
Prvo napravite pire od bundeve - bundevu prerežite na pola, uklonite koštice pa zajedno s korom narežite na kriške, prebacite na lim za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Pecite na 200 stupnjeva 20 minuta ili dok ne omekša, a zatim pričekajte da se ohladi, ogulite koru i s pomoću vilice ili štapnog miksera usitnite do kremaste teksture.
Nakon što ste napravili pire, dodajte mu jaje i postepeno dodajte brašno. Rukama umijesite mekano tijesto, a ako primijetite da se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna. Nakon što ste umijesili tijesto, vrijeme je za najzabavniji dio - formiranje njoka u obliku malih bundeva.
Formiranje malih bundevica
Tijesto formirajte u valjak, a zatim u male kuglice koje ćete lagano zarezati nožem kako bi poprimile oblik bundeve. Na vrh svakog njoka stavite po jednu oljuštenu sjemenku bundeve, a zatim ih kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Poslužite ih s umakom po izboru i - to je to!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati