Ovi su sladoledi oduševili sve koje znamo pa smo im dali šansu
RIJETKO tko ne voli sladoled, a kako se bliži ljeto, svaki novi koji izađe mora se probati odmah. U zadnje vrijeme su svi pričali o sladoledima Bananko, Milka jagoda-cheesecake i Monte, no došao je novi hit, a riječ je o Little Moons mochi sladoledu koji je malo (ili malo više) drukčiji od sladoleda koje smo dosad viđali po škrinjama supermarketa.
Što je to uopće mochi?
Mochi je svojevrsni japanski kolač od riže. Baza za ovu gumenastu masu je japanska sorta ljepljive riže kratkog zrna (poznate i kao slatka riža), koja se zove mochigome (糯米). Ona se najprije namoči u vodi, zatim kuha na pari i na kraju tuče dok ne postane glatka masa te se oblikuje u tipični okrugli oblik, a vrlo često puni kremama, nadjevima od graha ili sladoledom.
Tradicionalna metoda izrade mochija zahtijeva najmanje dvije osobe za rukovanje velikim japanskim mlinom zvanim usu (臼) i teškim drvenim tučkom zvanim kine (杵). No može se napraviti i japanskim aparatom za kruh s funkcijom "mochi making", strojem za mochi ili kraćom metodom pomoću mikrovalne pećnice.
Napomenuli bismo kako ne bi bilo loše izbjegavati ovu vrstu slatkiša davati djeci ili barem neka ga jedu pod nadzorom jer teksturom može biti nezgodan, odnosno vrlo je ljepljiv i gumast i ne smije se nagurati cijela kuglica u usta (nemoguće ju je u tom slučaju sažvakati).
Kakav je Little Moons?
Ovaj trenutno ultrapopularni sladoled pronašli smo u Konzumu, a jedna kutija sa šest "loptica" košta 5.99 eura. Dostupno je pet okusa - malina, čokolada i lješnjak, slana karamela, med i pistacija te mango i marakuja. Odabrali smo jednu čokoladnu i jednu voćnu varijantu, ovu s mangom i marakujom.
Na pakiranju piše kako je prije jela, odnosno nakon vađenja iz zamrzivača, mochi sladoled potrebno držati 5 minuta na sobnoj temperaturi pa smo tako i napravili. A onda smo otpakirali to sladoledno čudo i prvo probali ovaj s čokoladom i lješnjakom.
I znate što? Ovo je top slastica za ljeto. Čokolada-lješnjak varijanta je super za sve koji moraju imati čokolade u svakom desertu, a mango-marakuja za sve koji žele nešto totalno voćno, osvježavajuće, kiselkasto. Miriši na metar kad ga zagrizete, a sladoled koji je unutar rižinog omotača pomalo je nalik sorbetu, čak bismo rekli da voćnije ne može.
Naravno, volite li više klasične sladolede i ne preferirate da se sladoled grize, tada vam se možda i neće svidjeti, no svi vi koji ste spremni za nešto novo ovo ljeto, probajte mochi sladoled, vrlo vjerojatno će vam se svidjeti.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati