Čuvate li i vi parmezan ovako? Na ovaj način ostaje svjež mjesecima
PARMEZAN je jedna od namirnica koju je uvijek dobro imati u hladnjaku. Svestran je, nadopunjuje i obogaćuje brojna jela, a najčešće posežemo za njime dok pripremamo neko brzo jelo od tjestenine ili rižoto. Ipak, ponekad ta vrećica sira u hladnjaku stoji dugo, pa i nismo sigurni je li još uvijek dobar, nakon čega se stari sir baca i kupuje drugi. Kako biste tome stali na kraj, donosimo vam ekonomično rješenje - kako čuvati parmezan a da ostane svjež dulje i da se potroši.
Naribajte ga, stavite u vrećicu i zamrznite
Ako ste nabavili parmezan u komadu, a koristit ćete ga ribanog - najbolje je narezati ga na komadiće i staviti u procesor za hranu ili cijelog naribati. Usitnite ga do željene veličine i prebacite u plastičnu vrećicu koja se može hermetički zatvoriti. Prije zatvaranja ju rolajte kako bi sav zrak izašao, pa zatvorite i pohranite u zamrzivaču. Na ovaj će način parmezan ostati svjež dugo, čak 6-8 mjeseci.
Najbolje je izmrviti ga na veličinu krušnih mrvica, a jednom kada se zamrzne, sir se neće lijepiti i u svakom trenutku bit će svjež i spreman za upotrebu. Samo izvadite vrećicu, uzmite koliko vam je potrebno i vratite je u zamrzivač.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati