PLACe Market na Dolcu dobiva svoje adventsko izdanje, evo što je zasad poznato
ZAGREBAČKI DOLAC ponovno će oživjeti u večernjim satima, i to 22. prosinca, kada nas očekuje božićno izdanje PLACe Marketa. Nakon ljetne sezone, PLACe Market vraća se na Dolac, a zasad je poznat samo datum.
Podsjetimo, PLACe Market zamišljen je kao projekt koji u kasnijim satima na tržnice dovodi raznoliku ugostiteljsku ponudu, s ciljem revitalizacije tržnice kao mjesta za okupljanje i druženje. Ovog je proljeća održavan u Splitu, a u Zagrebu se održavao svakog petka od 9. lipnja do 14. srpnja.
Što se jelo na ljetnom PLACe Marketu?
Iako još uvijek nije poznato tko će sve od ugostitelja sudjelovati na adventskom izdanju PLACe Marketa, ovog su ljeta među sudionicima bili Soi Fusion, ResTač, Apetit by Marin Rendić, Rougemarin Marina Medaka, Proof33, Ficlek, Gastronomade, Al Dente i mnogi drugi.
Soi Fusion pripremao je Štruklee, mini štrukle s preljevom od čilija, dok su se zagorski štrukli i međimurska gibanica mogli probati kod Amelie. ResTač je u ponudi imao soparnik, štrudlu od jabuka, srdele na savur i kobasicu, a Apetit by Marin Rendić pripremao je sipu na kremastoj palenti i praline punjene bikovim repom.
Rougemarin Marina Medaka u ponudi je imao skradinski rižot, dok je Cunami ljetos bio zadužen za sushi ponudu na PLACe Marketu, a pizzu se moglo probati na štandu Proof33. Gastronomadi su u ponudi imali panuozzo sendviče s porchettom i oradom na savur, zagrebačka gostionica Ficlek kuhala je punjene paprike i pohala piceka, a i Vinkl je pripremao tradicionalnu zagrebačku hranu.
Meat the King nudio je burgere, hot dog i dry aged steak, a mogle su se naći i neke plant based opcije, i to na štandu Beg's, dok je Al Dente pripremao tjesteninu. Više o tome kako nam je bilo na ljetnom izdanju pročitajte ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati