Pronašli smo odličan trik za guljenje breskvi, ne može jednostavnije od ovog
SEZONA JE breskvi koje su osvježavajuće i sočne kada ih jedemo sirove, a poseban okus imaju i kada od njih radimo kolače. Od njih možete napraviti zaista svašta, no najgori dio je upravo guljenje. Ipak, sada smo pronašli prejednostavan trik uz koji ćete idući put bez problema oguliti breskve.
Breskve možete oguliti samo jednom rukom, i to ako slijedite ovu jednostavnu metodu, a za početak ćete na donjem dijelu breskve nožem zarezati križ, baš ovako kako je i prikazano na videu. Zatim ćete zakuhati veliki lonac s vodom te u vruću vodu umočiti breskve i ostaviti ih unutra otprilike minutu.
Odmah nakon što ih izvadite iz vruće vode, uronite ih u ledenu vodu i ostavite ih u vodi otprilike dvije minute. Nakon toga, kora će samo skliznuti s breskve i moći ćete ju ukloniti jednom rukom, a to isto funkcionira i s mandarinama, nektarinama, pa i s rajčicama.
Sada kada ste naučili kako na jednostavan način oguliti breskve za kolače, u nastavku pronađite nekoliko odličnih recepata za slastice s breskvama.
Galette s breskvama
Pita s breskvama
Cobbler s breskvama
Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima
Rolada s breskvama
Karpati s breskvama
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati