Prvo pohana, a onda zapečena u umaku sa sirom - ovakva piletina će vas oduševiti

CHICKEN Parmigiana, često nazivana i "chicken parm", popularno je jelo talijanske kuhinje, a omiljeno je i u mnogim zapadnim zemljama, poput SAD-a. Jelo se sastoji od pohanog pilećeg fileta koji se prekriva slojem umaka od rajčice i naribanog sira, obično mozzarelle i parmezana, a zatim se peče dok se sir ne otopi i postane zlatno-smeđ.
Chicken Parmigiana često se poslužuje uz tjesteninu, poput špageta, ili povrće, a popularna je kao glavno jelo u restoranima. Jednostavno, ali izuzetno ukusno, ovo jelo savršeno kombinira hrskavu teksturu pohane piletine s bogatim okusom umaka i sira.
Potrebni sastojci
Glavna zvijezda ovog jela su pileći fileti, koje ćete prvo ispohati, a zatim zapeći, u umaku od rajčice. Na vrh ćete dodati i sir, a osim pilećih fileta, trebat će vam i:
- jaje
- glatko brašno
- krušne mrvice
- parmezan
- mozzarella
- pelati
- crveni luk
- češnjak
- origano
- šećer
- sol i papar
- ulje.
Kako se priprema
Prvo napravite marinara umak - u tavi zagrijte maslinovo ulje pa mu dodajte luk, a zatim i češnjak. Umiješajte pelate, origano, šećer, sol i papar i pustite da se sve kuha na laganoj vatri oko 15-20 minuta, povremeno miješajući. Dok se kuha, pripremite piletinu.
Pileće filete prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, a na kraju u smjesu od krušnih mrvica, parmezana, origana, soli i papra. Pržite ih na ulju, po 3-4 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi. Zatim ih stavite na papirnati ručnik da se ocijede, a onda ih složite na dno vatrostalne posude.
Preko svakog fileta ravnomjerno nanesite marinara umak, a zatim stavite ploške mozzarelle i pospite parmezanom. Stavite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i zapecite 10-15 minuta, dok sir ne postane zlatno-smeđ. Jelo poslužite toplo, uz tjesteninu po izboru.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati