Recept dana je komiška pogača, pravo blago u obliku punjenog kruha s dalekog Visa
U SURADNJI s Tehnomagom svaki dan biramo recept dana koji nagrađujemo poklon-bonom od 500 kuna.
>> Pogledajte koji su recepti prošli tjedan osvojili poklon-bonove od 500 kuna
Objavite svoje najbolje recepte na Index Receptima i svaki dan bit ćete u prilici osvojiti poklon-bon Tehnomaga u iznosu od 500 kuna. Bon možete iskoristiti za kupnju bilo kojeg proizvoda u Tehnomagu, a zaista ima svega: aparata za kavu, dehidratora, kuhinjskih robota, kul aparata za vafle, ali i odličnih tava i lonaca.
Danas je pobjedu odnijela komiška pogača
"Bogata nadjevom, komiška pogača prava je kulinarska delicija s našeg dalekog otoka. Uz čašu crnog vina, neprocjenjivo je zadovoljstvo svakog obožavatelja finih i sočnih jela", kaže autorica ovog recepta.
Kako je napraviti?
Zamijesite mekano tijesto, prekrijte krpom i pustite da se diže pa napravite nadjev. Nasjeckajte luk na kockice te pirjajte na maslinovom ulju da požuti. Posolite i dodajte sjeckane rajčice pa pirjajte 15-ak minuta da se napravi gusti umak.
Skinite s vatre i dodajte nasjeckani peršin i papar. Pustite da se hladi i onda počnite slagati pogaču. Tijesto podijelite na dva nejednaka dijela (donji veći, gornji manji) pa oba tijesta razvaljajte.
Položite veće tijesto u lim u koji ste stavili papir za pečenje. Rubovi tijesta trebaju prelaziti preko ruba lima za pečenje. Tijesto prekrijte umakom i preko toga pobacajte grubo natrgane slane inćune i kapare.
Pokrijte manjim razvaljanim tijestom i donji dio tijesta prebacite preko gornjeg, a rubove dobro pritisnite vilicom. Vilicom napikajte na nekoliko mjesta da tijesto u pečenju ne stvara mjehure te ostavite 15-ak minuta da tijesto odmori. Pecite 30 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Pečenu pogaču odmah izvadite na podlogu i premažite maslinovim uljem s malo soli. Ne pokrivajte kako bi korica ostala krckava, a sredina meka. Ostavite 10-ak minuta i režite na kvadrate te poslužite. Recept s točnim količinama sastojaka nađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati