Rotkvice su vrlo svestrane, našli smo par odličnih recepata koje morate probati
ROTKVICE se često nazivaju proljetnim kraljicama, a ove vitaminske bombe najčešće se jedu za Uskrs uz šunku, jaja i mladi luk. No iako je Uskrs prošao, njihova sezona i dalje traje pa smo pronašli nekoliko super recepata za rotkvice na malo drugačiji način.
>> Sezona je rotkvica, tržnice su ih pune. Evo kako im produžiti rok i iskoristiti lišće
Osvježavajuće, hrskave i pomalo ljutkaste, rotkvice su odličan dodatak salatama, mogu se i ukiseliti, a ovdje smo pisali kako najbolje iskoristiti i njihovo lišće. Na tržnicama ih možete pronaći po cijeni od 1.50 eura za dvije vezice, a evo i što sve možete s njima.
Pečene rotkvice
Rotkvice iz pećnice sjajan su dodatak nedjeljnom pečenju, a možete ih poslužiti u salati ili uz neki umak. Rotkvice operite i prerežite na pola, a zatim ih prelijte maslinovim uljem i začinite po izboru - dodajte papriku, češnjak u prahu, čili prah, sol, papar ili bilo koji drugi začin. Složite ih na lim za pečenje, ispecite i to je to!
Avokado tost s rotkvicama
Ovo je odličan način da iskoristite cijele rotkvice, pa i njihove listove. Operite ih, ocijedite listove i nasjeckajte ih, a zatim i rotkvice narežite na tanko. Napravite neki preljev za salatu po izboru pa pomiješajte listove i rotkvice s preljevom, a zatim na šnitu tostiranog kruha složite avokado, dodajte rotkvice i poslužite.
Salata s rotkvicama i krastavcima
Ako ste raspoloženi za brzinsku salatu od samo pet sastojaka, a u hladnjaku imate krastavaca i rotkvica viška, napravite ovo. Rotkvice i krastavce narežite na kockice, nasjeckajte i peršin i sve pomiješajte. Dodajte sok od polovice limuna, dvije žlice maslinovog ulja, malo soli i papra i poslužite.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati