Za rezanje gljiva više vam ne treba nož, a tu stvarčicu sigurno imate u kuhinji
UŽIVAMO u sezoni gljiva, a dok traje, dobro je znati i neke trikove kako bismo ih lakše koristili u kuhinji. Već smo pisali na što sve treba paziti kad ih imate kod kuće - članak pronađite ovdje, a ovaj put smo pronašli jedan baš zanimljiv trik.
Radi se o rezanju gljiva, što prema tiktokerici koja je podijelila video više ne morate raditi nožem. Primjerice, šampinjoni se nožem režu na ploške, što nije osobito zahtjevno, no može biti zamorno ako ih imamo puno.
Koristila je - rezač za jaja
U videu je prikazano rezanje gljiva korištenjem rezača za jaja. Tiktokerica je koristila šampinjone, koje je stavljala u sredinu rezača, poklopila oštrom mrežicom i dobila savršeno izrezane ploške gljiva. "Cijelo pakiranje gljiva izrezala sam za dvije minute", rekla je. Pratitelji su u komentarima izrazili oduševljenje - "kako se toga prije nisam sjetio" i "ovo je fantastično".
Ovaj način može uštedjeti vrijeme, a priznajemo da je i korisno imati sve gljive narezane na ploške jednake debljine. Zbog jednakih komada, one se ravnomjerno kuhaju, što je dobro i za teksturu jela.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati