Skromno talijansko jelo za koje trebate tikvice, malo luka i palente je viralni hit
ZOVE SE scarpaccia, dolazi iz Camaiorea i ima poseban, malo drugačiji postupak pripreme. Zapravo, za pripremu tijesta koristi se voda iscijeđena iz povrća.
Sastojci
750 g tikvica
130 g u omjeru pola-pola glatkog bijelog te kukuruznog brašna (ili palente ako nemate kukuruznog brašna pri ruci)
10 cvjetova tikvica (ili ne, nema veze)
1 crveni luk
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 ravna žličica soli (za soljenje tikvica)
crni papar po ukusu
svježi ružmarin po ukusu
Priprema
Tikvice narežite mandolinom na 2-3 mm debljine, a luk narežite na tanke ploške. Sve stavite u zdjelu zajedno s cvjetovima tikvica te popaprite i obilno posolite - dobro umasirajte 2-3 minute.
Stavite uteg na vrh kako bi povrće izgubilo vodu, pa nakon 2 sata ocijedite svu biljnu vodu u zdjelu i pripremite tijesto tako da dodate kukuruzno brašno/palentu, malo ulja. Smjesu za tijesto prelijte preko povrća i dobro promiješajte.
Sve izlijte u dobro nauljenu tepsiju koja se ne lijepi i uz pomoć papira za pečenje dobro poravnajte rukama (idealna tepsija je veličine 30 x 30). Još malo ulja, svježi ružmarin i pecite u pećnici s ventilatorom na 220 stupnjeva 30-35 minuta (do željene hrskavosti).
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati