Štand u Meksiku prodaje tacose za par dolara, dobio Michelinovu zvjezdicu
ŠTAND s tacosima u Mexico Cityju, El Califa de León, prvi je takav štand u Meksiku koji se od sada može pohvaliti s Michelinovom zvjezdicom. Ovaj je štand smješten u četvrti San Rafael, a poslužuje samo četiri vrste tacosa.
U ponudi su bistec (taco od goveđeg odreska), chuleta (taco od svinjskog kotleta) i costilla (taco od goveđih rebra), kao i gaonera taco, za koji su se iz Michelina složili da je najbolji. On se pravi od tanko narezanog goveđeg filea, začinjenog samo solju i s malo limete.
A prema riječima glavnog chefa Artura Rivere Martíneza, čar njegovih jela leži upravo u jednostavnosti. "Tajna je u jednostavnosti našeg tacosa. Radi se samo od tortilje, crvenog ili zelenog umaka, i to je to. To i kvaliteta mesa", rekao je Rivera Martínez za Associated Press.
Tacos za manje od 5 eura
Ispred ovog malenog štanda svakog se dana stvaraju veliki redovi, primaju isključivo gotovinu, a cijene su vrlo pristupačne s obzirom na to da je, od sada, riječ o mjestu koje ima Michelinovu zvjezdicu.
Ovdje ćete bistec taco platiti 53 pezosa (oko 2.90 eura), costilla taco 82 pezosa (4.50 eura), gaonera taco 70 pezosa (3.90 eura), a chuleta taco 82 pezosa (4.50 eura).