Što jedete za doručak? Imamo listu hrane koju bi trebalo izbjegavati
NOVA godina je počela, a u ovim prvim danima mnogi razmišljaju o malo laganijoj prehrani - nakon blagdanskog uživanja u obilju hrane. Dan je najbolje započeti doručkom. Iako neke namirnice mnogi vole, one i nisu baš najzdravije. U nastavku pročitajte koje je namirnice najbolje izbjeći i koje nikako nisu dobre za početak dana.
1. Prerađeni šećeri i rafinirani ugljikohidrati
Primjeri su krafne, kroasani, zaslađene žitarice, palačinke s preljevima. Ovakva hrana uzrokuje nagli skok i pad šećera u krvi, što može dovesti do umora i prejedanja kasnije.
2. Masna i pržena hrana
Primjerice, slanina ili kobasice - teške su za probavu i mogu izazvati osjećaj tromosti.
3. Kofein na prazan želudac
Jaka kava bez hrane može iritirati želudac i uzrokovati nagle promjene energije.
4. Pakirani proizvodi s puno aditiva
Proizvodi poput energetskih pločica, voćnih jogurta ili žitarica koje mnogi vole - često sadrže skriveni šećer i malo hranjivih tvari. Pakirani voćni sokovi i smoothieji često se rade s koncentriranim voćnim sokovima ili dodanim šećerom. Slično je i s instant zobenim kašama u verzijama s okusima (jabuka-cimet, čokolada), koje često imaju dodane šećere.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati