Što jedu tiktokeri? Ova jela trenutno "gore"
DONOSIMO vam svježu dozu TikTok gastro hitova.
1. Pastina
Pastina je mala vrsta tjestenine koja se često koristi u raznim juhama i jušnim jelima, prvenstveno u Italiji, ali ima je za kupiti i kod nas, i to kako stranih tako i domaćih proizvođača (samo što će se zvati zvjezdice i slično). To su vrlo sitni komadići tjestenine, obično oblika upravo zvjezdica, kuglica ili sličnih malih oblika.
Pastina se koristi kako bi dodala teksturu i okus juhama i često se kuha zajedno s ostalim sastojcima iz juhe kako bi se apsorbirali okusi. Pastina juhu ili kako je zovu - talijanski penicilin, možete pripremiti tako da u bistru juhu jednostavno ukuhate suhu tjesteninu, a hit je sada (najviše izvan Italije), ispasirati i povrće koje se kuhalo u juhi pa ukuhati sve zajedno. Tako dobijete gustu juhu sa sitnom tjesteninom.
>> Svaki pravi Talijan će podivljati na lomljenje špageta, osim u jednoj situaciji
2. Mašnice ala francuska juha od luka
Ovo je jelo od tjestenine napravljeno po uzoru na klasičnu francusku juhu od luka. Sve započinje laganim pirjanjem luka, zatim dodavanjem češnjaka i začina, pa i podlijevanjem s malo reduciranog aceta balsamica. Dodajte malo brašna i temeljca po želji, pa umiješajte nekuhanu tjesteninu. Poklopite i kuhajte dok tjestenina ne omekša.
3. Rezanci s čilijem i kikirikijem
Ovi rezanci su jako fini, ali stvarno morate voljeti kikiriki i maslac od kikirikija ako ih planirate pripremati. Zapravo je vrlo jednostavno - azijsku tjesteninu po izboru, suhu ili svježu, stavite kuhati, a za to vrijeme pomiješajte soja sos, čili u prahu i kikiriki maslac, a po želji i čili-ulje. Umiješajte s kuhanim rezancima.
>> Svi na internetu rade čili ulje, nemojte biti jedini koji još ne znaju kako
4. Viralni njoki od krumpira
Za tijesto ovih viralnih njokića koji izgledaju kao male gljive treba vam 185 g oguljenog bijelog krumpira, 40 g krumpirovog škroba, malo vode (ako je potrebno). Za umak će odlično poslužiti 2 žlice neutralnog ulja, pola žlice čili pahuljica, 1 žlica soja umaka, pola žlice octa, 1 režanj češnjaka, malo sezamovog ulja i sjemenke crnog sezama te mladi luk.
Ogulite i nasjeckajte krumpir na kockice. Kuhajte ih dok ne omekšaju, a zatim ih zgnječite. Pustite da se ohladi oko 5 minuta pa dodajte škrob i po potrebi malo vode. Pomiješajte i stisnite tijesto dok sav škrob ne nestane. Uhvatite komad tijesta i oblikujte ga u kuglu. Tekstura mora biti glatka i polumeka (čvrsta) bez pukotina. Ne smije biti ljepljivo, kašasto ili suho.
Upotrijebite vrh boce da gurnete loptu prema dolje stvarajući oblik gljive. Skuhajte u slanoj vodi, a ovisi o veličini, trebat će im minuta do dvije.
5. Marry Me Pasta
Ova tjestenina još uvijek ne silazi s top ljestvica popularnosti, a glavna poanta imena je to da, ako skuhate ovo jelo nekome, bit će mu toliko fino da će vas zaprositi. Uglavnom, gotova je u 15 do 20 minuta, a sve kreće tako da stavite kuhati špagete ili drugu tjesteninu po izboru, a u tavi napravite umak od cherry rajčica, čilija, paste od rajčice i vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja. Sve pomiješate i to je to.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati