Suluda ideja ili? Spljošteni kroasani novi su hit na društvenim mrežama
KROASANI su, zbog svoje hrskavosti i lagane, prozračne teksture, mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana vjerojatno neće svidjeti vijest da su najnoviji hit kroasani koji se prije pečenja - spljošte - a rezultat je ravni kroasan, debljine manje od jednog centimetra.
Plosnati, spljošteni, ravni kroasani - zovite ih kako god želite, no čini se da je ova neobična poslastica novi veliki trend koji se pojavio u pekarnicama u Seulu još prošle godine. Tek se ove godine, zahvaljujući TikToku, ovaj trend prošio i na ostatak svijeta, a nama najbliža pekarnica u kojoj ovo možemo probati nalazi se u Beču.
Kako izgleda proces pečenja ovih kroasana?
Tehnika počinje izravnavanjem svježeg kroasana valjkom za tijesto, a u nekim pekarnicama, svježe kroasane prvo premažu maslacem i pospu šećerom, zatim ih poslože na lim za pečenje te ih preklope drugim limom za pečenje (ili njih nekoliko) kako bi se kroasani izravnali.
Rezultat su ove neobične i hrskave dvodimenzionalne poslastice koje više baš i ne možemo nazivati kroasanima, a poslužuje ih se na različite načine - umočene u preljev od čokolade, pistacija ili jagoda i posute raznim dodacima po izboru, ovisno o pekari u kojoj su pečene.
Ako je ovo nešto što biste probali, ne morate potegnuti skroz do Beča, već ravne kroasane možete napraviti i kod kuće. Bilo da radite domaće kroasane ili vam je ipak jednostavnije kupiti one iz trgovine, prije pečenja ih uvaljajte u maslac i šećer, a zatim ih dobro izravnajte valjkom, ispecite i poslužite s preljevom po izboru.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati