Uvijek se pojede prvi na svim okupljanjima: Imamo recept za najbolji kruh s češnjakom
GARLIC BREAD ili kruh s češnjakom - bez obzira na to kako zovete ovo jelo (ili, bolje rečeno, predjelo), složit ćete se da je teško da postoji bilo što finije od hrskavog kruha premazanog maslacem s češnjakom. Neki u ovo jelo dodaju i sir, no glavnu ulogu igra upravo češnjak, koji mu daje aromatičan okus.
Kada kod kuće imate stari kruh, ovo je idealan način da ga iskoristite. Bilo da se vama jede nešto slano i puno okusa ili organizirate druženje i želite svojim gostima poslužiti nešto zaista fino, inspirirajte se našim receptom u nastavku.
Potrebni sastojci
Za ovo jelo bit će vam potrebno samo nekoliko sastojaka i 10 minuta za pripremu, a rezultat je aromatizirani kruh s češnjakom, maslacem i rastopljenim sirom. Trebat će vam:
- štruca kruha
- naribani sir
- maslac
- češnjak
- sol
- peršin.
Kako ga pripremiti
Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac otopite u mikrovalnoj pa umiješajte češnjak, sol i peršin. Kruh režite nožem dijagonalno s jedne, a zatim i s druge strane, tako da dobijete mrežasti presjek, pa prstima malo raširite otvore, u svaki nakapajte žličicu maslaca i umetnite prstohvat sira. Ako vam je tako draže, kruh možete narezati i na šnite pa svaku šnitu zasebno namazati maslacem i ispeći u pećnici.
Ostatkom maslaca premažite cijeli kruh, a zatim ga zamotajte u foliju. Pleh obložite papirom za pečenje, na njega položite kruh i stavite u pećnicu na 20 minuta dok se sir ne otopi, zatim ga odmotajte i pecite još 5 do 10 minuta da se malo zapeče. Gotovi kruh poslužite odmah.
Cijeli recept pronađite ovdje, a ako volite kruh s češnjakom u svim mogućim kombinacijama, u nastavku smo izdvojili još nekoliko recepata.
1. Čvorići s češnjakom
Ne bojte se dizanog tijesta i oblikovanja čvorića jer ovaj je recept jednostavniji nego što se čini, a vjerujte nam da niste dugo jeli ovako ukusna i mirisna domaća peciva prožeta okusom češnjaka. Cijeli recept je ovdje.
2. Pull apart kruh s ružmarinom i češnjakom
Ovaj mekani i aromatični kruh je potpuno neodoljiv. Samo pričekajte da zamiriše dok je u pećnici. Peče se do zlatno smeđe boje i poslužuje u obliku koji se lako može kidati rukama, a recept je ovdje.
3. Slane rolice
Slane rolice na prvu podsjećaju na garlic knotse - čvoriće s češnjakom, ali ova su mini slana peciva puno mekša i nije ih komplicirano napraviti. Cijeli recept je ovdje.