Jeste li probali ovakvo pohano meso? Jedan sastojak daje im nevjerojatnu hrskavost
POHANO meso već je znano kao jedno od najomiljenijih jela, također je najrasprostranjenije na jelovnicima restorana - onaj siguran odabir koji većina ljudi voli. Lako se radi kod kuće, a ono što je zapravo njegov najveći adut je - hrskavost.
Imamo jedan način kako da pohani odrezak postane još hrskaviji, i to uz korištenje jedne namirnice koju vjerojatno većinu vremena imate kod kuće.
Cornflakes ili žitne pahuljice odličan su sastojak koji pohanom mesu daje posebnu teksturu i okus, a razlikuje se od obične prezle. Korica ostaje hrskava dulje vrijeme, čak i kad se meso ohladi. Mesu daje blago slatkast okus koji ga odlično nadopunjuje, a tu je i vizualni dojam koji cornflakes daje - korica je svjetlija i punija.
Ključ uspjeha je pravilno usitnjavanje cornflakesa. Rukama ga možete izmrviti kako biste dobili grublju teksturu i dodatnu hrskavost, dok će usitnjavanje valjkom ili blenderom dati finiju i ujednačeniju koricu.
Potrebni sastojci
Za ovaj recept koriste se pureći odresci. Evo što će vam sve biti potrebno:
- pureća prsa
- sol i papar
- cornflakes
- jaja
- brašno
- ulje za prženje
Kako se priprema
Krenite s pripremom mesa - narežite na male odreske, istucite batom za meso i začinite. Odreske umačite u brašno, umućena jaja i cornflakes koji ste izmrvili. Panirane komade možete ispeći u ulju ili u pećnici, a gotovi su kada se zarumene - nakon nekoliko minuta. Cijeli recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati