Guštajte u ukusnoj domaćoj granoli s narančinim sokom
Foto: 123rf
BASIC granola, odnosno žitarice koje najčešće jedemo za doručak mogu se naravno nabaviti već smiješane u industrijskom pakiranju, no problem je što one jako često kriju skrivene količine šećera zbog čega ih čak ni stručnjaci ne preporučuju konzumirati u velikim količinama. Da bi izbjegli taj problem možete si napraviti svoju mješavinu za koju ćete točno znati što konzumirate, a da bi vam doručak bio još bogatiji i zdraviji slobodno dodajte još nešto po svojoj želji.
U ovo doba rane jeseni vitamin C nam je svima prijeko potreban, pa zašto onda domaću granolu ne začiniti i s malo narančinog soka. I imate zalihu za nekoliko dana.
Sastojci:
200 g sitnih zobenih pahuljica
150 g miješanih badema i lješnjaka
50 g sirovih kikirikija
50 g bučinih golica
35 g ribanog kokosa
75 ml agavina sirupa
75 ml extra djevičanska kokosova ulja
75 ml narančina soka
cimet
goji bobice ili neko drugo suho voće
Postupak:
Orašaste plodove i kikiriki narežite na grubo.
Promiješajte sve suhe sastojke u velikoj zdjeli, osim goji bobica.
Mokre sastojke promiješajte u zasebnoj zdjeli. Kokosovo ulje ćete možda morati otopiti na laganoj vatri prije korištenja ako je u krutom stanju.
Sjedinite mokre i suhe sastojke i dodajte cimet. Sve ručno promiješajte.
Na širok pleh obložen masnim papirom razvaljajte granolu te stavite peći na 160 C stupnjeva cca 30 minuta.
Morat ćete svakih 10 minuta malo promiješati granolu kako bi se ravnomjerno zapekla.
Izvadite, prebacite na hladnu površinu sa masnim papirom te ostavite da se ohladi i stvrdne.
Dodajte goji bobice ili neko drugo sušeno voće po izboru i to je to!
Čuvajte u zatvorenoj staklenci.
Izvor: Make It Healthy
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati