Čitateljica otkrila recept za sočni kuglof od oraha, tajna je u "crvenom" vrhnju
NIJE TAJNA kako su u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? najbolji recepti naših čitatelja, a jedan takav upravo je objavila čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, i to za sočni kuglof od oraha i čokolade. Tajna sočnosti je u, kako ga ona zove, crvenom vrhnju, odnosno masnijem kiselom vrhnju s 20 posto mliječnih masti koje je najčešće po dućanima upravo u čašici crvene boje, dok je ono klasično s 12 posto mliječne masti - plavo, odnosno nerijetko u čašicama plave boje.
Kuglof od oraha i čokolade
Napomena za mjeru: šalica je od 200 ml.
- 4 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šalica kiselog vrhnja s 20 % m.m. (crveno)
- 1 šalica ulja
- 1/2 šalice mljevenih oraha
- 75 g mliječne čokolade (otopljene)
- 3 žlice kakaa
- 1 i 1/2 šalice brašna
- 1 prašak za pecivo
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta u kalupu za kuglof, koji ste prije nauljili i pobrašnili.
"Ja sam napravila još i umak od šumskog voća. Prokuhala voće, dodala šećera. Malo sam usitnila voće i dodala 1 žlicu gustina razmućenog u malo vode", objašnjava autorica recepta.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati