Imamo top recepte za štrudle koje Hrvati najviše vole
BLIŽIMO se sredini kolovoza, a iako je svo ljetno voće još uvijek aktualno, pojavom jabuka i šljiva nazire se dolazak jeseni. U smislu slastica, sredinu i kraj kolovoza vežemo uz ukusne, domaće štrudle (savijače) i pite, a bile one pripremane od domaćeg ili već gotovog, kupovnog tijesta, uživamo u njihovoj hrskavosti i voćnim nadjevima.
Brze su i jednostavne za pripremu, a ujedno i dobar način za iskoristiti voće. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih recepata za ove omiljene slastice, uz dodatke uvijek popularnih štrudli sa sirom ili orasima, a vi slobodno podijelite od kojeg voća najradije pravite pite ili štrudle kao i svoja iskustva u pripremi.
1. Štrudla od borovnica
Ovdje se nalazi i recept za vučeno tijesto, no ako za njega nemate vremena, možete ga zamijeniti i kupovnim. Štrudla od borovnica jedna je od omiljenih. Evo recepta.
2. Štrudla s jabukama i pudingom od vanilije
Recept za klasičnu i omiljenu štrudlu s jabukama i dodatkom puding kreme od vanilije. Recept pogledajte ovdje.
3. Štrudla s jabukama i grožđem
Odlična kombinacija ovog voća koje je zajedno u sezoni, a sočna i jednostavna za pripremu. Recept pogledajte ovdje.
4. Štrudla s pudingom i borovnicama
Još jedan klasik s borovnicama, a ovaj put je nadjev obogaćen pudingom od vanilije. Kombinacija koju vrijedi isprobati, evo recepta.
5. Prhka štrudla od oraha
Tradicionalna i uvijek popularna štrudla s nadjevom od oraha, jednostavna za pripremu, prema receptu naše čitateljice koji možete pronaći ovdje.
6. Prhka pita sa šljivama
Klasično dobar način za pripremu šljiva kada im je sezona, jednostavno zamijesite tijesto s maslacem, ohladite, razvaljajte i napunite začinjenim šljivama. Evo recepta.
7. Pita od jabuka
Još jedan uvijek omiljen i popularan klasik, pita od jabuka pripremljena od prhkog tijesta i nadjeva od jabuka. Osim u sezoni, može se pripremati tijekom cijele godine, sočna je, zasitna, a glasi i kao jedan od najjeftinijih kolača za izradu.
8. Slatka savijača sa sirom i grožđicama
Još jedan tradicionalni recept za ovu slatku kombinaciju sira, grožđica i griza. Gotova je u manje od sat vremena, a najbolje ju je jesti toplu i posipanu šećerom. Recept je ovdje.
9. Štrudla s višnjama i orasima
Iako je sezona višanja završila, uvijek možete koristiti i one zamrznute, ali i višnje iz kompota. Isprobajte ili se ponovno počastite ovom izvrsnom kombinacijom, evo recepta naše čitateljice.
10. Lisnato s višnjama
Recept s gotovim lisnatim tijestom, a za ljubitelje višanja ovo je uvijek poželjna slastica. Priprema se svega 20 minuta, a peče se pola sata. Evo recepta.
11. Štrudla s čokoladom i višnjama
Za sve ljubitelje višanja i čokolade, nepogrešive kombinacije. Za ovu se štrudlu koriste višnje iz kompota, a priprema je brza i jednostavna i super izbor za svako doba godine. Recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati