Napravili smo parmigianu na 3 različita načina. Jedan je apsolutni pobjednik
PARMIGIANA je kultno talijansko jelo od patlidžana, umaka od rajčice i parmezana. Obožavamo je jesti kao glavno jelo, ali i prilog, a nekad se teško odlučiti je li nam finija topla ili hladna. S obzirom na to da je radimo stvarno često, probali smo je pripremiti na više načina, a jedan nam je definitivno najdraži.
Razlika u pripremi je u načinu na koji se sprema patlidžan - prva je verzija ona gdje se on panira na bečki, drugi je način paniranje na pariški, a treći i nama najdraži zahtijeva tek jedan sastojak. U nastavku saznajte koji je to.
1. Brašno, jaja, mrvice
Parmigiana koju smo pripremali tako da patlidžane uvaljamo u brašno, jaja i mrvice pa ispržimo nije nam se pretjerano svidjela. S obzirom na to da je volimo jesti i toplu i hladnu, hladna verzija bila nam je prilično lošija od tople jer je bila suha - mrvice su popile gotovo svu tekućinu. Ova bi se verzija mogla svidjeti onima koji su ludi za pohanim, uz napomenu da poduplaju umak kod slaganja jela prije pečenja.
2. Brašno, jaja
Patlidžani se za ovu varijantu pripremaju na pariški i po društvenim mrežama smo se nagledali dosta ovih snimki, a čini se kako se ljudima sviđa. Nama je okus ipak bio mrvicu previše "jajast" jer od parmigiane očekujemo svjež, kiselkast, povrtni okus s malo slanoće od parmezana.
3. Brašno
Ovaj nam se način najviše svidio. Parmigiana je bila sočna i kad se ohladila, a okus je bio baš onakav kakav smo htjeli - svjež i kiselkast. Zato smo vam zapisali recept, a možete ga pronaći OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati