Obožavatelji čvaraka - morate probati namaz za koji vam treba samo 5 minuta
ZIMI su čvarci (za one koji ih vole) najbolja domaća grickalica. Znamo da ih svaki kraj radi malo drugačije, pa su tako neki potpuno "stisnuti" i hrskavi, dok su drugi mekši i masniji - takvi su često čvarci iz nekih dijelova Slavonije. Hrskavi ili mekši - od svih se čvaraka može napraviti jedna delicija koju radimo iznova otkako smo je prvi put otkrili na jednom druženju s prijateljima.
Savršeno je predjelo, posebno na finom, domaćem prepečencu. Namaz se priprema od čvaraka, kiselog vrhnja, tvrdo kuhanih jaja, mljevene paprike, soli i papra. Kako biste dobili finu, kremastu teksturu, trebat će vam blender.
Potrebni sastojci
Evo svih sastojaka za pripremu:
- čvarci
- kuhana jaja
- kiselo vrhnje
- češnjak
- mljevena paprika
- sol i papar
Kako se priprema
Prvo u blenderu sameljite čvarke pa im dodajte ostale sastojke. Blendajte dok smjesa ne postane potpuno kremasta, kako bi se lako mazala na kruh. Začinite po želji i poslužite uz domaći kruh, prepečenac, tost ili krekere.
Detaljan recept pronađite ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati