Oduševio nas je recept za domaće Kinder Milch Schnitte, bolje su od kupovnih
MNOGIMA omiljen slatkiš iz djetinjstva, Kinder Milch Schnitte - voljeli smo ih kao djeca, vole ih današnja djeca, a i odrasli. Ovog slatkiša nikad dosta, pa smo zaključili kako ih je povremeno dobro napraviti kod kuće. Imat ćete svoju poslasticu u hladnjaku, a i nećete morati stati na samo jednom prutiću.
Naišli smo na odličan recept s kojim biste mogli zaboraviti na one kupovne, a uspješno ćete ga pripremiti i ako niste posebno vješti u kuhinji.
Potrebni sastojci
Za tamni biskvit pripremite:
- jaja
- šećer
- glatko brašno
- ekstrakt vanilije
- kakao u prahu
- prašak za pecivo
Za kremu će vam trebati:
- slatko vrhnje
- šlagfix
- limunov sok
- med
Kako se priprema
Krenite s pripremom biskvita. Brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo, pa razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke sa šećerom dok smjesa ne postane kremasta. U žumanjke prosijte suhe sastojke, pa na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno izlijte na lim za pečenje i kratko pecite. Kada se biskvit ohladi, prerežite ga na pola.
Za kremu, miksajte slatko vrhnje sa šlagfixom dok ne postane čvrsto. Dodajte med i sok od limuna i kratko izmiješajte. Na kraju jedan biskvit premažite kremom, pa ga poklopite drugim biskvitom. Stavite na hlađenje, pa ih potom izrežite.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati