Ovaj kremasti kolač s jagodama hit je na Fejsu, autorica Marija podijelila recept
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? je nastala pomama za receptom za kolač s jagodama naše čitateljice Marije Ričko, a sada je ona svoj recept za ovaj kremasti kolač naziva Ledeno nebo s jagodama i podijelila. Evo ga u nastavku.
Od sastojaka za biskvit potrebno je:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera
- 7 žlica oštrog brašna
- 150 ml vrućeg mlijeka za polijevanje.
Od sastojaka za kremu potrebno je:
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 7 žlica oštrog brašna
- 3 vanilin šećera
- 700 ml mlijeka
- 200 g maslaca.
Dodatno:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 vrećica mljevene želatine
- 300 g jagoda.
Postupak kreće izradom biskvita. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer, miksajte, a na kraju lagano umiješajte brašno. Stavite peći u veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Pečeni biskvit prelijte vrućim mlijekom.
Za kremu umutite žumanjke, vanilin šećer, zatim odvojite malo mlijeka od 700 ml i ulijte u smjesu, na kraju dobro umiješajte brašno. Smjesu skuhajte u preostalom mlijeku, pa ohladite. U ohlađenu smjesu dodajte omekšali maslac, dobro izmiksajte.
Stavite na biskvit polovicu kreme, pa jagode narezane na veće ploške, pa preko jagoda ostatak kreme. Na kremu stavite tučeno slatko vrhnje koje ste pomiješali sa želatinom pripremljenom po uputama na poleđini vrećice (pomiješati prah s 5 žlica vode, ostaviti 10 minuta da nabubri, otopiti lagano da ne provri, umiješati u istučeno vrhnje).
Dobro ohladite kolač prije rezanja, najbolje bi bilo preko noći.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati