Spremate pečenu patku za današnji ručak? Na ovih par stvari obratite pažnju
PEČENA PATKA omiljen je blagdanski ručak, a diljem Hrvatske tradicionalno se priprema za blagdan Svih svetih uz nezaobilazan dodatak mlinaca i salate.
Ako ste je već pripremali, znate da je meso patke tamnije i nešto drugačije od purećeg i pilećeg mesa i da patka ima karakterističnu aromu i puno je masnija, no kako biste izvukli najbolji okus iz pečene patke, važno je slijediti neke korake.
Uklonite višak masnoće
Iako masnoća patku čini toliko ukusnom, ona je ipak puno masnija od piletine, pa je višak te masnoće potrebno ukloniti, što možete napraviti na nekoliko načina. Patku možete kuhati na pari iznad kipuće vode 20 do 30 minuta ili zarezati kožu u pravilnim razmacima pazeći da ne zarežete meso. Ti će rezovi omogućiti da višak masti iscuri iz patke prilikom pečenja.
Kožu dobro osušite
Još jedan razlog zbog kojeg volimo pečenu patku je njezina savršeno hrskava kožica, a kako bi bila što hrskavija, prije pečenja potrebno ju je dobro osušiti. To možete postići tako da patku preko noći ostavite nepokrivenu u hladnjaku.
Par savjeta za vrijeme pečenja
Za najbolje rezultate pokušajte patku ispeći tako da u pećnici stoji uspravno, prvo je dugo pecite na nižoj temperaturi, a zatim završite na višoj kako bi kožica bila zlatna i još hrskavija. Patku prije pečenja obavezno posolite iznutra i izvana, začinite paprom i majčinom dušicom te premažite svinjskom mašću.
Sad kad znate sve trikove za savršeno pečenu patku, vrijeme je da je pripremite za ručak, a ako je budete pekli po ovom receptu, uz dodatak sočnog umaka i mlinaca, sigurno nećete pogriješiti. Mlinci, dakako, najbolje idu uz patku, a mi smo mislili i na to pa ovdje možete pronaći recept za preukusne domaće mlince.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati