Znate li koja je najčešća pogreška kod prženja hrane? I vi ju sigurno radite
![Znate li koja je najčešća pogreška kod prženja hrane? I vi ju sigurno radite](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/c57d05f3-a119-4525-af58-47bba8873055.jpg?width=765&height=414)
ZNAMO, pržena hrana nije najzdravija, no s vremena na vrijeme joj ne možemo odoljeti. Prženi krumpirići, pohanci i razna druga jela pržena u vrućem ulju ponekad su baš ono što nam treba i pravi comfort food, no mnogi od nas nerijetko čine velike greške prilikom prženja hrane, koje na kraju utječu i na kvalitetu samog jela.
Nedovoljno zagrijavanje ulja vrlo je česta greška, no osim nje, postoji još jedna stvar koju ste do sada vjerojatno krivo radili a da to niste ni znali. Riječ je o pretrpavanju tave ili friteze u kojoj pržite hranu.
Zašto je to problem?
Kada u tavu ili fritezu odjednom ubacite previše namirnica, temperatura ulja automatski će se sniziti, a toplina će biti neravnomjerno raspoređena, što može značiti da će neke namirnice ostati sirove, dok bi druge mogle vrlo lako zagorjeti.
Sve to možete vrlo lako spriječiti, i to tako da hranu pržite u više tura. U tavu ili fritezu ravnomjerno rasporedite meso ili krumpir u jednom sloju kako bi se što bolje ispržili, a ono što vam ostane pecite u drugoj turi. Možda će vam trebati više vremena, ali će se namirnice bolje ispeći i biti puno ukusnije.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati