5 jednostavnih i ukusnih umaka za piletinu i tijesto
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123 RF
OVE umake poželjet ćeš testirati već danas.
1. Umak od bijelog vina
1/3 šalice sitno nasjeckanog luka
1/2 pileće juhe
1/4 šalice suhog bijelog vina
2 žlice bijelog octa
2 žlice maslaca
2 žličice sitno nasjeckanog svježeg vlasca.
Postupak: Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Potom dodaj luk te ga pirjaj 2 minute, miješajući. Umiješaj pileću juhu, bijelo vino i ocat te pričekaj dok sve ne zakuha, a zatim kuhaj još otprilike 5 minuta. Ukloni s izvora topline te umiješaj maslac i svježi vlasac.
2. Peršin pesto umak
List peršina
Pržene pinjole
Parmezan
Ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Ovaj se umak ne kuha, a može se koristiti uz piletinu, tijesto, na brusketama, pizzama, za sendviče itd.
3. Senf umak
2 žličice maslinovog ulja
2 mljevenja režnja češnjaka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4 šalice suhog bijelog vina
1/4 šalice pileće juhe
2 žlice javorovog sirupa
2 žlice senfa
3/4 žličice nasjeckanog ružmarina
1/2 žličice mljevenog crnog papra.
Postupak: Zagrij maslinovo ulje na tavi, na srednje jakoj vatri. Dodaj češnjak te ga poprži 30 sekundi, stalno miješajući. Umiješaj vino, pileću juhu, javorov sirup i senf te kuhaj dok ne zakipi. Zatim kuhaj još otprilike 5 minuta, povremeno miješajući. Na kraju umiješaj ružmarin i papar.
4. Bijeli, kremasti umak
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Majoneza
Bijeli ocat
Režanj češnjaka
Sok od limuna.
Ovaj se umak također ne kuha, a može se poslužiti s hladnom ili toplom piletinom, kao namaz za sendvič, a odlično paše i uz ribu i čips.
5. Začinjeni umak od naranče
1 žlica ribanog đumbira
2/3 šalice pileće juhe
3 žlice pekmeza od naranče
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1 i 1/2 žlica umaka od soje
3/4 žličice Hot chilli umaka po izboru
1 i 1/2 žličice soka od limuna.
Postupak: Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj naribani đumbir te ga pirjaj 1 minutu, stalno miješajući. Umiješaj juhu, marmeladu i sojin umak te kuhaj dok ne zavrije. Zatim još malo kuhaj, sve dok smjesa ne postane blago gusta. Umiješaj svježi sok od limuna i chilli umak.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati