Anina seksi kuhinja: Musaka s vrganjima i pita od jabuka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, za ovaj prekrasni jesenski vikend pripremile smo vam ukusnu musaku s vrganjima, tikvicama i patlidžanom te pitu od jabuka, koju smo poslužile sa šlagom. Dobar tek!
Musaka s vrganjima i patlidžanom
Potrebno:
luk
češanj češnjaka
tikvica
patlidžan
2 do 3 stručka celera
100 g vrganja
povrtna kocka za juhu
žlica kukuruznog brašna
5 krumpira
6 žlica kremastog sira
jaje
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ugrijte pećnicu na 200°C. Ugrijte ulje u velikoj tavi pa prepržite luk, zgnječeni češnjak, tikvicu i celer. Pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte gljive, rajčice, začine po želji i kocku koju ste prethodno otopili u toploj vodi. Neka zavrije pa smanjite temperaturu i kuhajte desetak minuta. Umiješajte brašno umućeno u malo hladne vode. Pola smjese stavite u lim za pečenje, odnosno vatrostalnu posudu. Po tome poredajte patlidžane pa ostatak smjese. Preko poredajte krumpire i još malo patlidžana. Pomiješajte kremasti sir s jajetom pa smjesu posolite i popaprite. Prelijte preko musake i pospite ribanim sirom. Pecite 50-ak minuta.
Pita od jabuka
Potrebno:
2 šalice brašna
125 g maslaca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/3 šalice šećera
jaje
Nadjev od jabuke:
1,25 kg jabuka granny smith (oguljenih i narezanih na tanke ploške)
1/4 šalice šećera
1/4 žličice cimeta
2 žlice soka od limuna
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
Pomiješajte brašno, maslac i šećer te miksajte dok ne dobijete brašnastu smjesu. Dodajte žumanjak i 1/4 šalice hladne vode pa miješajte dok ne dobijete tijesto. Mijesite i spremite u hladnjak pola sata. Napravite nadjev od jabuka - u tavu stavite jabuke i dodajte 1/3 šalice hladne vode. Zakuhajte pa pustite da krčka sedam minuta. Ocijedite i vratite jabuke u tavu, dodajte šećer, cimet i limunov sok te ostavite sa strane. Zagrijte pećnicu na 180°C i zauljite posudu za pečenje, 2/3 količine tijesta razvaljajte u oblik kruga, nadjenite i premažite rub bjelanjkom. Prekrijte ostatkom tijesta i zalijepite rubove. Razrežite na dva mjesta na vrhu, premažite ostatkom bjelanjka i pecite od 40 do 45 minuta. Poslužite sa šlagom.
Pssst! Ana nosi seksi kompletić iz Lisca kolekcije!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati