Anina seksi kuhinja: Riba u umaku od naranče i čokoladni cheesecake
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile jednostavne recepte za ribu u umaku od naranče i čokoladni cheesecake. Ako još nemate ideju za ukusni vikend ručak, inspirirajte se našim odabirima. Dobar tek!
Riba u umaku od naranče
Potrebno:
4 žlice maslinova ulja
4 fileta bijele ribe po želji
2 žličice limunova soka
60 g maslaca
1 mladi luk, bijeli dio, sitno nasjeckan
125 ml narančina soka
1 žličica narančine korice
1 žličica gustina
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrežite 4 veće alufolije pravokutnog oblika i premažite ih polovinom ulja. Stavite svaki filet ribe na zasebnu, namašćenu foliju, pospite začinima po želji, pokapajte limunovim sokom i premažite s još ostatkom ulja. Zamotajte ribu u alufoliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
Napravite umak tako da na 20 g maslaca kratko prodinstate nasjeckani luk, dodate narančin sok, naribanu narančinu koricu i začinite po želji. Kuhajte miješajući 5 minuta i dodajte gustin razmućen s vodom. Maknite s vatre te u vrući umak postupno umiješajte preostali maslac. Prelijte ribu umakom i poslužite uz povrće.
Čokoladni cheesecake
Potrebno:
200 g Oreo keksa ili integralnih keksa s kakaom
Tekst se nastavlja ispod oglasa
80 g maslaca
250 g fine tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
400 g kremastog sira
350 g mascarponea
5 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2 dcl slatkog vrhnja
2 čajne žlice jake kave
1 žlica ruma
Priprema:
Kekse usitnite u kuhinjskom blenderu. Okrugli kalup namažite maslacem te izvana omotajte s dva sloja folije. Kekse pomiješajte s maslacem i utisnite na dno kalupa. Dok pripremate smjesu, kalup ostavite u hladnjaku. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari, povremeno miješajući te zatim ostavite da se malo ohladi. Mikserom pomiješajte kremasti sir, mascarpone, šećer te dodajte miješajući jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte čokoladu, prstohvat soli, rum i kavu. U drugoj posudi miksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg ručno, lagano umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup na podlogu s keksima, a zatim kalup stavite u veći pleh u koji ste ulili vruću vodu. Pecite na 160 stupnjeva sat i pol, a zatim ugasite pećnicu i ostavite još barem pola sata. Nakon toga izvadite kalup s tortom te ostavite da se ohladi, zatim stavite u hladnjak. Poslužite ohlađen.
Pssst! Ana kao i uvijek nosi samo Liscu.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati