Imamo 10-minutni recept za jedan od najomiljenijih kolača ikad
TIRAMISU je jedan od najpoznatijih talijanskih deserata kojeg malo tko ne voli - bili ljubitelji kave ili ne, tiramisu osvaja svojom kremastom teksturom i okusom kave koji se miješa s okusom slatkog vrhnja i mekanih piškota. Poželjeli smo ga već u pisanju ovog opisa pa nećemo duljiti - ovaj vam put donosimo tiramisu naše čitateljice Antonije Jagodić, koja ga je pripremila u samo 10 minuta.
Radi se o verziji tiramisua bez jaja, za koji kaže kako je, bez obzira na ovaj "nedostatak", tiramisu kremastog i punog okusa. Ova ubrzana verzija idealna je za razne prilike, od iznenadnih gostiju do kućne poslastice koja ne treba čekati vikend kako bi se pripremila - svakako vrijedi isprobati.
Potrebni sastojci
Sastojci su standardni:
- vrhnje za šlag
- mascarpone sir
- šećer
- piškote
- kuhana kava
- kakao za dekoraciju.
Kako se priprema
Izmiksajte vrhnje za šlag pa mu dodajte mascarpone i šećer. U kalup obložen folijom slažite piškote koje ste prethodno umočili u kuhanu kavu. Na piškote stavite prvi sloj kreme pa složite još jedan red piškota i ponovno ih premažite kremom. Tiramisu ohladite nekoliko sati u hladnjaku, a idealno preko noći. Kad se tiramisu ohladi, ukrasite ga kakaom.
Recept s točnim mjerama nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati