Jedno od najfinijih obiteljskih jela - kremasti gulaš koji vole sve generacije
PRAKTIČNA, fina i zasitna - takva jela svi volimo i u stalnoj smo potrazi za nekim novima. Poriluk je, osim kupusarki, glavna zvijezda zime, pa ga kuhamo što više možemo. Osim variva od poriluka, otkrili smo jedan ukusan, kremasti pileći gulaš koji nas je odmah osvojio.
Čim smo vidjeli sastojke, znali smo da ga danas kuhamo. Odličan je kao obiteljski ručak od kojeg će se svi najesti, a mogao bi se svidjeti i onima koji nisu (ili misle da nisu) ljubitelji poriluka. Krenimo odmah s receptom.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće sastojke.
- poriluk, sitno nasjeckan
- maslinovo ulje
- maslac
- pileći zabatci
- pileći temeljac
- Dijon senf
- punomasno vrhnje
- grašak
- krušne mrvice
- sitno sjeckani peršin
Kako ga pripremiti
Na maslinovom ulju pirjajte poriluk dok ne omekša. Na tavi kratko popecite piletinu, dok meso malo ne potamni, pa ju dodajte u lonac s porilukom. Dodajte temeljac i zakuhajte pa dodajte senf, vrhnje i grašak i pustite da lagano zakuha. Pred kraj kuhanja dodajte krušne mrvice i peršin.
Detaljan recept nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati