Jeste li ovo probali? Pileća prsa marinirajte u ovoj namirnici i bit će najmekša ikad

SVI SMO se susreli s piletinom koja nakon pečenja ispadne suha i žilava umjesto meka i sočna. Svakako je šteta ne iskoristiti najbolje iz omiljenog komada mesa, pa je važno znati i neke male trikove za to.
Nedavno smo naišli na trik s jogurtom - za najsočnije i najmekše meso marinirajte ga u grčkom jogurtu (ili običnom jogurtu). Ostavite ga u jogurtu najmanje 30 minuta, a idealno preko noći. Jogurt sadrži blage kiseline i enzime koji omekšavaju meso, ali ga ne "stvrdnu" kao što to može učiniti ocat ili limunov sok.
Kako marinirati u jogurtu
Pomiješajte jogurt s malo soli, papra, češnjaka u prahu i paprike (ili bilo kojim začinima koje volite na pečenom mesu). Ubacite piletinu i pustite da odstoji u hladnjaku barem pola sata. Možete jeu peći u pećnici, pržiti na tavi ili čak baciti na roštilj - zadržat će sočnost i imati finu, lagano karameliziranu koricu.
Ovo je posebno korisno za pileća prsa, koja inače mogu biti suha, posebno ako ih se prepeče.
Evo i jednog recepta za jednostavan ručak s pečenom piletinom, koja i ne zahtijeva kompliciran prilog kad je meso savršeno sočno.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati